Medische keuringen - Amsterdam

Van den Dolder Medical ServicesVeelgestelde vragen - medische keuring buitenland en expatkeuring

Wat is een buitenlandkeuring of expatkeuring?
Soms is voor een verblijf voor werk of studie in het buitenland een medische keuring nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een langer verblijf in het buitenland zoals China, de Verenigde Staten of Saoedi-Arabië voor een studie of werk. Ook kan een medische keuring van u gevraagd worden als u als expat in Nederland komt wonen of werken. 

Een aanvragend instituut (bijvoorbeeld bedrijf, universiteit, ambassade) vraagt u dan om een onafhankelijk arts voor een medische keuring te bezoeken; de keuring wordt uitgevoerd om zo mogelijke gezondheidsrisico's in te kunnen schatten. U krijgt hierover altijd informatie van de aanvrager. 

Neem daarom eerst altijd vooraf contact met ons op. Zo kunnen we eerst bekijken welke onderzoeken en gegevens voor de keuring nodig zijn.

Wat gebeurt er tijdens de keuring?
De arts zal u een aantal vragen stellen over uw gezondheid. Verder verschilt het per type keuring welk onderzoek wordt gevraagd door het aanvragend instituut. Dit kan bestaan uit een bloeddrukmeting, meting van lengte en gewicht en een lichamelijk onderzoek. Ook kan het onderzoek worden uitgebreid met bepaalde functietesten (ECG, audiogram, visustesten etc.) en een onderzoek van het bloed en urine. 

Wat neem ik mee naar de keuring?

  • De formulieren die aanvrager (instituut, ambassade, bedrijf) aan u heeft meegegeven. 
  • Ochtendurine, of een volle blaas
  • Identiteitsbewijs of paspoort.
  • Eventueel medicatie of een medicatieoverzicht
  • Eventueel oogcorrectie (lenzen of bril)

Hoe lang duurt een medische keuring voor het buitenland?
Het consult duurt ongeveer 20 tot 40 minuten.
Bellen
Map
Info